Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

8 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι σε off-road διαδρομές

1. Εξασκηθείτε με κάποιον καλύτερο, πιο έμπειρο
Ακολουθώντας έναν καλύτερο που να εμπιστεύεσαι αυτά που λέει θα κάνει καλό στην αυτοπεποίθηση
2. Ρυθμίστε το ποδήλατο ανάλογα την διαδρομή
Διαφορετική ρύθμιση για κάθε τύπο διαδρομής και εδάφους που με μικρές προσαρμογές θα πετυχαίνετε μια καλή ισορροπία.
3. Αναρτήσεις
Η τακτική που ακολουθεί ο καθένας στην ρύθμιση των αναρτήσεων εξαρτάται από το βάρος του, πόσο γρήγορος είναι και τον τρόπο που κινείται. Η επαναφορά είναι ελαφρώς προς το γρήγορο, σε σχέση με το βάρος του σώματος με κάπως σκληρή ανάρτηση επειδή έτσι είναι καλύτερα όταν ποδηλατούμε...


4. Μέγεθος ποδηλάτου
Προτιμά μεγάλο μέγεθος πλαισίου με κοντό λαιμό και μεγάλο τιμόνι για σταθερότητα, όχι πολύ μεγάλο για τα περάσματα ανάμεσα στα δένδρα
5. Τύπος πεταλιών
Τα κουμπωτά πετάλια βοηθούν ακόμα και στις καταβάσεις ένα στυλ οδήγησης, που πρέπει να είσαι την περισσότερη ώρα πίσω από την σέλα με τους αστραγάλους να δέχονται αρκετή πίεση. Όταν ποδηλατούμε σε σκληρά εδάφη τα πόδια κινούνται συνέχεια με τρόπο σαν να ποδηλατούμε πάνω σε αυγά που δεν θέλουμε να σπάσουν και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τα κουμπωτά πετάλια.
6. Δουλεύουμε πόδια
Για να πηγαίνουμε ομαλά πρέπει πάντα να πιέζουμε τα πόδια στις στροφές και δεν ξεχνάμε πόσο πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τα πόδια ακόμα και όταν δεν πεταλάρουμε. Το πιο κοντινό σημείο επαφής του ποδηλάτουμε το έδαφος είναι τα πετάλια.
7. Σημειώνουμε παρατηρήσεις στις διαδρομές
Στους περισσότερους αγώνες μπορούμε να περπατήσουμε την διαδρομή και να την μάθουμε εύκολα αλλά στα μονοπάτια που είναι πολύ μεγαλύτερα και έχουν πολλά παραπάνω στοιχεία που πρέπει να καταγράψουμε και να ελέγξουμε θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μάθουμε και να θυμόμαστε τα πάντα.
8. Εξάσκηση με ΒΜΧ
Λένε ότι το BMX είναι το σχολείο των ποδηλάτων, από την άποψη ότι σαν νέος με το BMX μαθαίνεις πώς να πεταλάρεις, πώς κάνεις άλματα, πώς στρίβεις και πώς αναλύεις όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Ακόμα και εάν δεν έχετε BMX ποδήλατο ένα πέρασμα από μια πίστα BMX με το ποδήλατο σας και επίπεδα πετάλια θα βοηθήσει να μάθετε τα άλματα. Και το κυριότερο την διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού χωρίς να πεταλάρουμε, χρησιμοποιώντας την καλή στάση πάνω στο ποδήλατο. Στις εκτός δρόμου διαδρομές θα μάθετε να χρησιμοποιήτε την μορφολογία του εδάφους για την διατήρηση της ταχύτητας. Τα άλματα είναι το επόμενο βήμα και απαιτούν μεγάλη ακρίβεια όσο μειώνεται η διαδρομή των αναρτήσεων.
Από την Anne-Caroline Chausson την 19 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Downhill, BMX και 4Χ. 
πηγη: bikesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου