Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

O Γιάννης Σπανόπουλος νικητής στον Γύρο Μέγας Αλέξανδρος


 Ο Γιάννης Σπανόπουλος απο την ομάδα της Etcetera ήταν ο μεγάλος νικητής του ΔΙθενή ποδηλατικού Γύρου Μέγας Αλέξανδρος. 
Ο έλληνας πρωταθλητής φόρεσε την πράσινη φανέλα του πρωτοπόρου από την πρώτη ημέρα , αφού κέρδισε την ατομική χρονομέτρηση που έγινε στην παραλία της Θεσσαλονίκης , συνολικής απόστασης 5.150 μέτρων .
Οι αθλητές με εκκίνηση και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , πρόσφεραν ένα όμορφο θέαμα με φόντο τον Θερμαϊκό και καταχειροκροτήθηκαν από τους Θεσσαλονικείς που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγώνα στην ανανεωμένη παραλία ...


Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Αρβανίτης στον χαιρετισμός του δήλωσε ενθουσιασμένος απο το θέαμα και την διοργάνωση και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα στηρίξει την διοργάνωση ώστε τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη μεγαλύτερη .
Την επόμενη ημέρα από την πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους , οι αθλητές στις 10.00 το πρωί ξεκίνησαν τον αγώνα τους με προορισμό τον Αρχάγγελο Αλμωπίας .Από τα πρώτα ακόμη χιλιόμετρα , τα ξεκολλήματα είχαν την τιμητική τους , με υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα . 
Το παιχνίδι όμως ξεκαθάρισε όταν οι αθλητές έφθασαν στον Δήμο Παιονίας και ποιό συγκεκριμένα στην Αξιούπολη , από όπου ξεκινούσε και η κατηγορία open μιας και από εκεί άρχισαν οι μεγάλες και παρατεταμένες ανηφόρες .Μετά από 48 ανηφορικά χιλιόμετρα , ο Σπανόπουλος τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση , παραμένοντας πρωτοπόρος του γύρου . 
Ο τερματισμός έγινε στο γραφικό χωριό Αρχάγγελο , όπου οι κάτοικοι υποδέχτηκαν Έλληνες και ξένους αθλητές με παραδοσιακούς χορούς , παραδοσιακά εδέσματα και φυσικά το ζεστό τους χειροκρότημα .
Την εκκίνηση του αγώνα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Κυρίζογλου Λάζαρος του έμπειρου στις ποδηλατικές διοργανώσεις Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης .Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος μίλησε για την σπουδαιότητα της ανάπτυξης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης αλλά και της ποδηλασίας ως άθλημα .
Τον Τερματισμό χαιρέτισε ο Πρόεδρος την Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου Δρένος Διονύσης , ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Μέγας Αλέξανδρος να έχει έναν τερματισμό για τα επόμενα πολλά χρόνια στον Αρχάγγελο .
Τρίτη και τελευταία ημέρα με εκκίνηση το Δημαρχείο του Κιλκίς και τους αθλητές , να ξεκινούν από την εκκίνηση ένα ατελείωτο πλάκωμα .
Ήταν ή ώρα του Νεόφυτου Σακελλαρίδη από την ομάδα της sptableware , για να κερδίσει το 3ο και τελευταίο ΕΤΑΠ που τερμάτισε ξεκολλημένος και καταχειροκροτούμενος στην Πόλη του Κιλκίς .Η διαφορά χρόνου δεν ήταν όμως αρκετή για να πάρει την φανέλα από τον Σπανόπουλο που κέρδισε την Βεραμάν φανέλα του Διεθνή ποδηλατικού Γύρου Μέγας Αλέξανδρος .
Την φανέλα για την κατηγορία εφήβων τις πρώτες δύο ημέρες φορούσε ο Ζήσης Σούλιος του Π.Ο. Καρδίτσας , αλλά η πτώση που είχε την τελευταία ημέρα τον άφησε πίσω απο τον αθλητή της εθνικής Σερβίας RAJOVI DUSAN που φόρεσε την φανέλα την τρίτη και τελευταία ημέρα .
Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την στήριξη τους Δήμους :Θεσσαλονίκης , Κιλκίς , Παιονίας , Αλμωπίας, Αμπελοκήπων Μενεμένης , το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης , τον Σύλλογο αστυνομικών Θεσσαλονίκης , την Τροχαία για την Μεγάλη δύναμη που διέθεσε , τους εθελοντές , την ΕΠΟΜΕΑ , τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού , τον Σύλλογο Μακεδονία ,τον σύλλογο Βλάχων Αρχαγγέλου , την αγωνόδικο , τον σύλλογο γονέων του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης και τους χορηγούς :Ράδιο Θεσσαλονίκη, BIANCHI, Ballistic , Demaraz sportswear , Crono Shoes, MICHE , Bike-shop.gr, Remerx , racesystem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου