Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΡΑ: Ηλίας Περικλής στους άνδρες και ο Ζεγκλης Νίκος στους εφήβους επικρατήσαν στον 37ο ποδηλατικό γύρο θυσίας

Με οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία, με σύμμαχο τον καλό καιρό που τελικά επικράτησε (παρά την μεγάλη νεροποντή και το χαλάζι που έπεφτε καθόλη την διάρκεια της νύκτας 24 προς 25 Μαρτίου), στους αγώνες ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ «Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» στην Πόλη της Κ. Αχαΐας αλλά και στους αγώνες ΑΝΤΟΧΗΣ Πάτρα - Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, ολοκληρώθηκε ο 37ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ».
 Οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ - ΜΑΣΤΕΡΣ) έφτασαν τελικά τους 278 αθλητές από τους 358 που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αφού αρκετοί αθλητές φοβήθηκαν τις πρωινές νεροποντές και δεν προσήλθαν στον χώρο της εκκίνησης
.Στην προσπάθεια αυτή για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας τους αγώνες συμπαραστάτες είχαμε, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον ΟΤΑΔ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Πατρέων και τον Δήμο Καλαβρύτων. Μεγάλη συμβολή είχαν οι χορηγοί μας :Εταιρεία αναψυκτικών 3 Ε, Η αλυσίδα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΟΝΟΣ - ΟΤΕ-COSMOTE - IDEAL - PANTA Παιχνιδοκαταστήματα και ο χορηγός επικοινωνίας MBIKE.
ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 24-3-2014..

Ο Γύρος ξεκίνησε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης ανάβαση Κ.ΑΧΑΙΑ-ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ». Οι αθλητές κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες , ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν την όμορφη διαδρομή, 8.9 ΚΜ.Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ από ΤΗΝ ETCETERA με δεύτερο τον ΗΛΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ Της SPTABLEMARE και τρίτο τον ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ SPTABLEWARE Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΜΕΤΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Π.Ο.Βέλος με δεύτερο τον ΖΕΓΚΛΗ του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ Γ.Σ. και τρίτο τον ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΗ ΙΩΆΝΝΗ, ΤΟΥ ΤΑΛΟΥ Χανίων.Οι αθλητές τερμάτισαν σε πολύ καλούς χρόνους τα πλήρη αποτελέσματα συνημμένα.
2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ 25-3-2014:
Στις 25-3-2014 ο μόλος Αγ. Νικολάου γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 70 ετών. Έγιναν δύο εκκινήσεις στις 09.15 για την κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ για να διανύσουν περίπου 80ΚΜ και στις 09.30 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ για να διανύσουν περίπου 100ΚΜ. Και στους δύο αγώνες έγινε προ εκκίνηση και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους ΜΑΣΤΕΡΣ στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών - Πύργου. Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στις εκκινήσεις λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πρωινή κακοκαιρία.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΣΤΕΡΣ : Αμέσως όταν δόθηκε το ελεύθερο οι αθλητές προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από την αρχή. 
Έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά και μετά την Χαλανδρίτσα που αρχίζει η πρώτη δύσκολη ανηφόρα οι αθλητές προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Τελικά ο Καταπόδης Λουκάς (ΜΒ) φάνηκε ότι ήταν αποφασισμένος να καθαρίσει τον αγώνα από πολύ νωρίς και στο χωριό Καταρράκτης είχε πάρει μια διαφορά ενός λεπτού από τους 5 αθλητές που τον ακολουθούν (Κουτρούμπας (ΜΑ) - Μαλισιάνος (ΜΒ) - Διαμαντόπουλος (ΜΒ)- Δαλέζιος (ΜΓ) και Μουρίκης (ΜΒ)). Όσο εξελίσσεται ο αγώνας η διαφορά αυξάνει και φθάνει τα 2,5 λεπτά. Οι 5 αθλητές πλέον δεν προσπαθούν να πλησιάσουν το προπορευόμενο αλλά να ελέγξουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν το δυνατόν καλλίτερη κατάταξη ο καθένας στην κατηγορία του. 
Στο Μετόχι ο Κουτρούμπας με δυνατό ντεμαράζ αποσπάται από τους πέντε και τον ακολουθεί ο Μαλισιάνος. Στην συνέχεια ο Διαμαντόπουλος με τον Δαλέζιο ξεφεύγουν από τον Μουρίκη και τερματίζουν όλοι στο Ηρώο με την ίδια σειρά.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΔΡΩΝ : Κυριάρχησε η ομάδα της SPTABLEWARE αφού πήρε και τις τρείς πρώτες θέσεις στην κατηγορία ανδρών. 
Η μάχη για την επικράτηση ξεκίνησε πολύ νωρίς με διάφορα ντεμαράζ από διάφορους αθλητές, μάλλον αναγνωριστικά . Περίπου στο 25 χλμ ο Καραμπινάκης επιτέθηκε και τον ακλούθησε ο Δάντος οι οποίοι και πήραν μια μικρή διαφορά από το κυρίως πελοτόν. 
Στην συνέχεια στο 45χλμ στο χωρίο Καταρράκτης ήλθε η ώρα του Ηλία και του Αντωνιάδη που ξεκόλλησαν από το πελοτόν και ενσωματώθηκαν με τους δύο προπορευόμενους αθλητές. Σιγά- σιγά δημιούργησαν μια διαφορά ασφαλείας 2.5 λεπτών και κατέληξε να τερματίσουν και οι τρείς μαζί, εκτός του Δάντου που έμεινε πίσω στο 80ο ΚΜ και τον έπιασε το γκρουπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία 300μ έσπασε η αλυσίδα του αθλητή Σπανόπουλου και κατάφερε να τερματίσει 6ος τρέχοντας με τα πόδια.
Παρατήρηση: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Περικλής με την φετινή του νίκη έφτασε τις 4 νίκες του αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» και απειλεί το ρεκόρ του Κανελλόπουλου Κανέλλου που έχει 5 νίκες. 
Τις Βραβεύσεις στους νικητές των αγώνων στο «ΟΡΑΜΑ» Της Μητρόπολης Καλαβρύτων έκανα:Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Σκανδάμης Μαρίνος - Ο Αντιπεριφερειαρχης Π.Δ-Ε Αγγελόπουλος Γεώργιος - Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κατσιρόδης Αθανάσιος - Ο πρώην Υπουργός Ζαίμης Ανδρέας - ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και βουλευτής Αχαΐας Παπαδόπουλος Αθανάσιος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Λαζουράς Γεώργιος.
Το Δ.Σ του Π.Ο.Πατρών ευχαριστεί την Π.Δ-Ε, τον ΟΤΑΔ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τους Δήμους Πατρών και Καλαβρύτων , για την βοήθεια που προσέφεραν , καθώς επίσης και τους χορηγούς μας 3 Ε, ΟΤΕ COSMOTE, IDEAL, ΣM ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε., PANTA, τον χορηγό επικοινωνίας MBIKE, και όλους τους άλλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.
 Επίσης ευχαριστεί τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ΤV και την εκπομπή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα αντοχής που θα μεταδοθεί σε επόμενη εκπομπή.Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην ΠΕΠΑ για την συνδιοργάνωση του αγώνα ΜΑΣΤΕΡ, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Πατρών, την INTERAMERIKAN για την κάλυψη των αγώνων με ασθενοφόρο, την Ε.Ο.ΔΙΑΣΩΣΗΣ και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης στον Αλυτάρχη κ. Αργυρόπουλο Νίκο την αγωνόδικο επιτροπή και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.Επίσης ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν προσήλθαν. 
Επίσης όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.
Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγνώμη πρώτα και κύρια από τους αθλητές και από τα σωματεία, για την καθυστέρηση των απονομών, που δεν καταφέραμε να τις κάνουμε στην ώρα τους λόγω της καθυστερημένης εκκίνησης αφενός και λόγω της αλλαγής του τερματισμού αφετέρου που ήταν στο ΗΡΩΟ μακριά από της Μονής Αγίας Λαύρας.
Ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου