Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία ο πρώτος αγώνας στο Δάσος Κουρί


Το πανέμορφο δάσος του Κουρί φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα Kouri XC Challenge που διοργάνωσε ο Α.Σ «1000 Δέντρα» κι οι 103 αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα και μια απαιτητική διαδρομή με πολύ γρήγορα μονοπάτια.
 Το επίπεδο των αθλητών πολύ υψηλό, με τους Βροχίδη Αλέξανδρο κι Ιορδανίδη Αλέξανδρο από τα Α.Σ 1000 Δέντρα να αγωνίζονται με τα χρώματα της επαγγελματικής SMF Team, τον πάντα δυνατό Μεταλλίδη Χρήστο από το Βέλος αλλά και τον 2ο πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Χαρούν Μολλά επίσης από την SMF Team να παίρνουν θέση στην εκκίνηση και να διεκδικούν την νίκη.
 Οι προθέσεις τους έγιναν γρήγορα γνωστές , καθώς ο ρυθμός που δόθηκε ήταν ξέφρενος με ένα γκρουπ 10 αθλητών να αποσπάται από τα πρώτα κιόλας μέτρα του αγώνα.  
Ένα ιδιαίτερα ανηφορικό κομμάτι 800 περίπου μέτρων δίπλα στο ρέμα «έσπασε» όσους δεν είχαν υπολογίσει καλά τις δυνάμεις τους, τόσο σωματικά αλλά και ψυχολογικά καθώς οι αθλητές έπρεπε να ολοκληρώσουν 4 γύρους της διαδρομής. 

Αυτό βέβαια δεν επηρέασε τον Αλέξανδρο Βροχίδη που άρχισε να ανοίγει μια σημαντική διαφορά από τον Μεταλλίδη Χρήστο και τους υπόλοιπους, την οποία και κράτησε άνετα μέχρι τον τερματισμό
Κι οι δύο αθλητές βέβαια σήκωσαν κύπελλο καθώς ο Μεταλλίδης αγωνίζεται ακόμα στην κατηγορία Εφήβων, την οποία και κέρδισε με μεγάλη διαφορά από τον Γοτουχίδη Νίκο, από το “Assos For Bikes” Πτολεμαίδα. Στην τρίτη θέση γενικής και 2ης στην κατηγορία του ακολουθούσε ο Ιορδανίδης Αλέξανδρος αλλά ένα σκασμένο ελαστικό τον έβαλε προσωρινά σε περιπέτειες. Ευτυχώς κατάφερε να κάνει μια γρήγορη αλλαγή και να διατηρήσει τη θέση του, μόλις μερικά δευτερόλεπτα μπροστά από τον εντυπωσιακό Παπαιωάννου Βαγγέλη, επίσης από την ομάδα των 1000 Δέντρων, που τερμάτισε στην 4η θέση της Γενικής και στην πρώτη της κατηγορίας 30+, με 3 λεπτά διαφορα από τον Boyco Tounchev
Μεγάλη μάχη δόθηκε και στην κατηγορία 40+, με τον Γεωργαλά Λευτέρη του Α.Σ Άρης να παρουσιάζεται πολύ δυνατός από την αρχή της σεζόν και να επικρατεί σχετικά άνετα με 1 λεπτό διαφορά από τον δεύτερο, Παπουνίδη Χάρη των 1000 Δέντρων. 
Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο αθλητής Λιάρος Κλήμης των 1000 Δέντρων, που ενώ βρισκόταν πολύ ψηλά στη γενική και διεκδικούσε την 1η θέση στην κατηγορία 40+, είχε πτώση κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα.  
Στους Master 50+, η μάχη δόθηκε μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο μεταξύ των συναθλητών στο Α.Σ 1000 Δέντρα Μουτσόπουλο Κομνηνό και Ρούντο Δημήτριου, με τον πρώτο να παίρνει την νίκη με ένα ντεμαράζ στις τελευταίες ευθείες.
Ο Α.Σ 1000 Δέντρα θα ήθελε να ευχαριστήσει ειλικρινά τους παρακάτω:
  • Μανιατόπουλος Α.Ε , ως χορηγού και υποστηρικτή της προσπάθειάς μας.
  • Podilatorama Bike Store, για την συνεχή στήριξη της ομάδας αλλά και την συμμετοχή στη διοργάνωση και προετοιμασία του αγώνα.
  • Zipvit, για την κάλυψη των αναγκών όλων των αθλητών σε ενεργειακά gel.
  • TuVunu, την καινοτόμο ελληνική εταιρεία αναψυκτικών, που μας προμήθευσε με προιόντα κρύου τσαγιού.
  • Νερά Βίκος
  • Ομάδα διάσωσης ΕΠΟΜΕΑ, για την άμεση επέμβασή της όποτε χρειάστηκε.
  • Τον Παντελή Τζερτζεβέλη, που βοήθησε σημαντικά να λυθούν οργανωτικά ζητήματα και να μας φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους.
  • Τον Δημητρίου Στέλιου και τη Φωτεινή Κατριβάνου για την γραμματειακή υποστήριξη.
  • Τον Τσανακτσίδη Αντρέα που προσφέρθηκε να βοηθήσει εθελοντικά στη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ελπίζουμε να έμειναν όλοι ικανοποιημένοι και το Kouri XC Challenge να καθιερωθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου