Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Mεγάλη νίκη του Ταμουρίδη στην Ταιβάν

Με μια εξαιρετική σε δύναμη, αλλά και σε τακτική, εμφάνιση ο Γιάννης Ταμουρίδης κέρδισε το 4ο, και δυσκολότερο, ετάπ του Tour de Taiwan. 
Ο αγώνας ξεκίνησε με ξεκόλλημα, όταν 3 αθλητές, οι Aldo Ilesic, Grischa Janorschke και ο δικός μας Γιώργος Καράτζιος, αποσπάστηκαν από το κυρίως γκρουπ και έμειναν έτσι μέχρι την αρχή της πρώτης μεγάλης ανηφόρας. 
Εκεί, όπως είχαμε προβλέψει και στην προεπισκόπηση του ετάπ, άρχισαν οι "εχθροπραξίες". Ένα γκρουπ 19 αθλητών αποσπάστηκε από το πελοτόν, ανάμεσα τους και ο Γιάννης Ταμουρίδης.
 Ο Έλληνας πρωταθλητής αξιοποιώντας την εμπειρία του και την ταχυτητά του στις κατηφόρες έφυγε μπροστά μόνος του, αλλά πολύ σοφά ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιώργου Μανιάτη όπως αποδείχθηκε στο τέλος, επέλεξε να περιμένει και τους υπόλοιπους. Στα τελευταία 8 χιλιόμετρα με νέα επίθεση αποσπάστηκε με τρεις ακόμα αθλητές. 

 500 μέτρα πριν τον τερματισμό εξαπέλυσε την επίθεση του και τερμάτισε άνετα πρώτος. 
Αυτή είναι η πρώτη νίκη σε διεθνές ετάπ φέτος για τον Γιάννη και την SP Tableware.
Η επίδοση του αυτή τον ανεβάζει δεύτερο στην Γενική Κατάταξη του Tour de Taiwan, 4´´ πίσω από τον Di Gregorio, και όλοι πια περιμένουμε με αγωνία το αυριανό τελευταίο ετάπ του Γύρου για να μάθουμε τον νικητή.
Η SP Tableware βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις 20 ομάδες που συμμετέχουν ενώ παρακάτω είναι οι θέσεις των αθλητών μας στην Γενική Κατάταξη:

2. Γιάννης Ταμουρίδης
27. Γιώργος Μπούγλας
41. Απόστολος Μπούγλας
77. Περικλής Ηλίας
87. Γιώργος Καράτζιος
Μετά την νίκη του στο 4ο ετάπ του Tour de Taiwan ο Γιάννης Ταμουρίδης δήλωσε:
Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν μου την νίκη!
Σημαίνει πάρα πολλά για έμενα να τερματίζω πρώτος σε αυτό τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα φορώντας την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, διαφημίζοντας την χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη νίκη της SP Tableware και εμένα προσωπικά σε αγώνα 2.1 και αυτό με κάνει διπλά υπερήφανο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναθλητές μου για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μου προσέφεραν όλες αυτές τις ημέρες. Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα, η οποία αποτελείται μόνο από Έλληνες αθλητές, είναι η καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ. 
Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους μιας και όλοι τους είναι πολύ νεαροί σε ηλικία. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην δεύτερη θέση της γενικής. Στόχος μας για το αυριανό πέμπτο και τελευταίο ετάπ είναι να τερματίσω στο πόντιουμ της γενικής και θα τα δώσουμε όλα για αυτό!
Δηλώσεις του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Γιώργου Μανιάτη:
Δεν μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Γιάννη και όλης της ομάδας σήμερα
Ο Καράτζιος ήταν στο γκρούπ των ξεκολλημένων, κοντρολάροντας έτσι τον αγώνα και στην συνέχεια όταν μπήκαμε στις δύσκολες ανηφόρες ήρθε η σειρά του Περιλή Ηλία να βοηθήσει τον Γιάννη και φυσικά αυτός με την τεράστια εμπειρία που έχει κατάφερε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά του. 
Από το 2009 που είμαι μέλος της Sp Tableware νομίζω ότι αυτή είναι η δυνατότερη ομάδα που είχαμε ποτέ. Αύριο μας περιμένει το τελευταίο ετάπ που πιστεύω θα κριθεί σε μαζικό τερματισμό και εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην καλύτερη δυνατή θέση τον Γιάννη έτσι ώστε να κατακτήσει σε μια θέση στο βάθρο.
 πηγη:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου