Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ποδηλατική γιορτή στις Αρχάνες

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διοργάνωση του 2ου Αρχάνες-Αστερούσια Cross Country MTB Cup, της ποδηλατικής γιορτής που ετοιμάζει ξανά μετά από πέντε μήνες, ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων για όλους τους φίλους του αθλήματος.

Από την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 16 του μήνα, οι αθλητές αλλά και οι ερασιτέχνες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διαδρομές τόσο στην καρδιά των Αστερουσίων όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών.
Ποδηλάτες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην πρώτη διοργάνωση του περασμένου Οκτωβρίου, μίλησαν για τα κίνητρα που τους ώθησαν να δηλώσουν και πάλι παρόν...

Ηλίας Λιοδάκης (Τalos ANEK Lines Xανιά): "Το mountain bike είναι συνδυασμός άσκησης και απόλαυσης της φύσης. Η συμμετοχή μου στον 1Ο αγώνα Archanes Asterousia XC CUP ήταν μια μοναδική εμπειρία. Οι τρεις υπέροχες τεχνικά άρτιες διαδρομές σε απόλυτη αρμονία με τα επιβλητικά τοπία που ξεδιπλώνονταν το ένα μετά το άλλο άφησαν συναισθήματα ολοκλήρωσης και απόλαυσης. Έτσι ακριβώς πρέπει να νιώθει ένας αθλητής μετά το πέρας του αγώνα και αυτά είναι τα συναισθήματα που τον οδηγούν να συμμετάσχει ξανά".
Κώστας Μανινάκης (ΠΟΗ Κάστρο): "Οι τρεις ημέρες αγώνων που έζησα στα Αστερούσια τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα ως το αποκορύφωμα της περασμένης αγωνιστικής μου σεζόν. Για τις εμπειρίες που έζησα εντός και εκτός των αγωνιστικών διαδρομών σε τόπους με ιδιαίτερη ομορφιά που πουθενά αλλού στον κόσμο δε θα βρει κανείς. Για το κλίμα παρέας, την άριστη διοργάνωση με πρωτοφανή την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και τον υψηλό ανταγωνισμό με διεθνείς συμμετοχές, όλα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης διοργάνωσης που ήρθε και στάθηκε ως κορωνίδα στο περασμένο αγωνιστικό καλεντάρι. Μα πιο πολύ από όλα, μου έμεινε η χωρίς προηγούμενο υψηλή συμμετοχή από ερασιτέχνες ποδηλάτες! Και αυτό άλλωστε είναι που θα πρέπει να μεταδοθεί, πιστεύω, ότι στα Αστερούσια γίνεται μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή για όλους! Όπως απάντησα παλιότερα και σε παρόμοια ερώτηση: "Τα Αστερούσια είναι ένας τόπος με όλα στο πολύ".
Η εκκίνηση των δυο πρώτων σκελών του αγώνα (14 και 15/3) θα δοθεί στον Αχεντριά ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 16/3 με αφετηρία και τερματισμό τις γραφικές Αρχάνες.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή μπείτε στο Facebook.
πηγη: http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου