Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αλλαγή πολιτικής από τον πρόεδρο της ΕΟΠ

Αλλαγή πολιτικής από τον πρόεδρο της ΕΟΠ και τα μέλη της πλειοψηφίας που στελεχώνουν την διοίκηση, μετά την μαζική κατακραυγή που υπήρξε απο ολόκληρο τον κόσμο της ποδηλασίας για αναστολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων έκανε η διοίκηση με σελτίο τύπου που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της. 
Το Δελτίο τύπου της ΕΟΠ έχει ως εξής:
" Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ευχαριστούν θερμά όσους βοηθάνε να αναδείξουμε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ειδικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τους Συλλόγους για τη συμπαράστασή τους...

Προσπάθειά μας είναι να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, χωρίς μεμψιμοιρίες και χωρίς αδιέξοδους παραγοντισμούς και να πείσουμε την Πολιτεία, με την οποία κάνουμε εντατικές επαφές, για την ανάγκη της ενίσχυσης της Ελληνικής Ποδηλασίας, τόσο της αγωνιστικής, όσο και της μαζικής, χωρίς να καρατομήσουμε το προσωπικό της Ομοσπονδίας, το οποίο συνεισφέρει και αυτό στο μέτρο του δυνατού και φυσικά προσπαθώντας να μην εφαρμόσουμε στην πράξη την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για ακύρωση όλων των αγώνων.
Ήδη, υποστηρίζοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας, βοηθήσαμε στην πραγματοποίηση του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΠΟΣΚ, που έγινε με τη βοήθεια του Δήμου Ωρωπού και εθελοντών, ανακοινώσαμε την 1η, από γενέσεως της Ε.Ο.Π., αποστολή της Εθνικής ομάδας δρόμου Νέων στο εξωτερικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη χρηματοδότηση από δύο χορηγούς, συμμετέχουμε ενεργά στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας στη Σαλαμίνα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτό με τη βοήθεια του Δήμου Σαλαμίνας και Α.Σ. ‘’ΠΡΩΤΕΑΣ’’ και είμαστε σε διαρκή επαφή με τους υγιείς Συλλόγους, σε όλη την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποχρηματοδότησης και της διεξαγωγής των Πανελληνίων αγώνων.
Είναι προφανές ότι με τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης από την Πολιτεία κατά 50% σε σχέση με το 2013 (που ήταν μειωμένη κατά 50% περίπου από το 2012) και τις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις παλαιοτέρων ετών (Εφορία, κ.λ.π.), δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε όλο το ανακοινωθέν αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2014 (Ελληνικό και Διεθνές) και γι΄αυτό καλούμε ακόμη μια φορά όλους, να συνεισφέρουν ηθικά και υλικά, επικοινωνώντας με τις κατά τόπους Ενώσεις - Τοπικές Επιτροπές ποδηλασίας, για την πραγματοποίηση όσων, το δυνατόν, περισσότερων αγώνων μπορούν να καλύψουν, συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλημάτων, ώστε οι αθλητές και αθλήτριές μας, μεγάλοι και μικροί, να έχουν τις ευκαιρίες να δείξουν το ταλέντο και την αγάπη τους στην ποδηλασία.
Η Διοίκηση είναι πάντα κοντά στα ποδηλατικά δρώμενα και ανοιχτή σε κάθε παρέμβαση και πρόταση, απ΄όπου και να προέρχεται, η οποία θα προτείνει εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, βοηθώντας την άρση του οικονομικού αδιεξόδου."
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας που στελεχώνουν την Διοίκηση, δεσμεύονται ότι η Ποδηλασία θα έχει πάντα ζωντανή δυναμική και ‘’ανοιχτή’’ Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου