Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Άλλη μια νίκη για τον Mark Cavendish

O Μark Cavendish της Etixx-Quick-Step πρόσθεσε τον τέταρτο αγώνα στο σύνολο των νικών του, πέντε με την κατάκτηση της γενικής στο Dubai Tour, μετά την επικράτηση του στην Clasica De Almeria την Κυριακή. Στην τρίτη θέση τερμάτισε και το τραβηχτήρι του, o Μark Renshaw επιδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά της ομάδας στα τελευταία χιλιόμετρα.
Η Etixx-Quick-Step ανέλαβε να δώσει το ρυθμό στο πελοτόν για να μαζέψει το ξεκόλλημα των αθλητών David De La Cruz και Gianluca Brambilla. H ομάδα συνέχισε να ανεβάζει το ρυθμό όταν το πελοτόν χωρίστηκε σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο γκρουπ ήταν 58 αθλητές, και στα τελευταία 10 χιλιόμετρα είχαν πάρει μία διαφορά των δύο λεπτών από το δεύτερο γκρουπ..

 | mbike.gr
‘Δεν αισθανόμουν πολύ καλά αλλά η ομάδα μου είχε κίνητρο,’ δήλωσε ο Cavendish. ‘Ξεκινήσαμε να οδηγάμε από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο.
Ήμασταν πάντα μπροστά, στις πρώτες δέκα θέσεις του γκρουπ σε όλο τον αγώνα. Οδηγήσαμε δυνατά στον άνεμο, και πήραμε την απόφαση να σπάσουμε το γκρουπ στους πλάγιους ανέμους μετά την τελευταία ανάβαση.
 Με 30 χιλιόμετρα να απομένουν για τον τερματισμό, οι ομάδες της Katusha και της Movistar ήρθαν μπροστά για να μας βοηθήσουν και κρατήσαμε ένα πολύ δυνατό ρυθμό μέχρι το τέλος. Στο σπριντ, o Zdenek Stybar ήταν μπροστά στα τελευταία 450 μέτρα. 
Τότε ο Mark Renshaw μου άνοιξε το σπριντ και ήμουν στη ρόδα μέχρι τα τελευταία 150 μέτρα. Ήταν πραγματικά μία τέλεια συνεργασία. 
Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τον τρόπο που η ομάδα μου έλεγξε τον αγώνα. Ήμασταν τόσο ενωμένοι’.
Ανάμεσα στους δύο αθλητές της Etixx-Quick-Step, στο βάθρο ανέβηκε ο Ισπανός Juan Jose Lobato της Movistar.
πηγη:www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου