Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Wiggins επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Team Sky έως το τέλος Απριλίου

Φωτογραφία από: BBC Sport

Ο Wiggins επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Team Sky έως το τέλος Απριλίο

Ο Βρετανός Σερ Bradley Wiggins υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα της Sky μέχρι το τέλος Απριλίου, όπου και θα αγωνίζεται μαζί της.


Ο 34χρονος Wiggins, σκοπεύει να λάβει μέρος στον μονοήμερο αγώνα Paris-Roubaix μες στον Απρίλιο, προτού μεταβεί στην πίστα για να προσπαθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
«Το Paris-Roubaix είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για μένα και είμαι αποφασισμένος να κάνω άλλη μια προσπάθεια με τα χρώματα της Sky. Μετά από αυτό, θα αφοσιωθώ πλήρως στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς,» δήλωσε ο Wiggins...

Ο Wiggins εντάχθηκε στην ομάδα της Sky το 2010 και δύο χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που κέρδισε το Tour de France. Αργότερα, το 2012, πρόσθεσε στη συλλογή του τον ολυμπιακό τίτλο στην Ατομική Χρονομέτρηση, κι έγινε έτσι ο πιο πολυνίκης Βρετανός με επτά ολυμπιακά μετάλλια, καθώς και η Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς από το BBC.
Πέρυσι, κέρδισε τον πρώτο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου με μια συναρπαστική νίκη στην Ponferrada της Ισπανίας, δείχνοντας έτσι τις ικανότητές του τόσο στην πίστα, όσο και στο δρόμο.
Ενώ όμως ο Wiggins έχει καταγράψει νίκες στους πολυήμερους αγώνες Paris-Nice, Tour de Romandie και Criterium du Dauphine, δεν έχει ακόμη κερδίσει μία από τις κλασικές της μιας ημέρας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κυρίως την άνοιξη.
Ο Paris-Roubaix είναι ένας αγώνας 250 χιλιομέτρων που φημίζεται για τα λιθόστρωτα τμήματα δρόμου και τον τερματισμό σε ένα υπαίθριο ποδηλατοδρόμιο. «Είναι ένας από τους σκληρότερους αγώνες στο καλεντάρι και ο στόχος μου είναι να βελτιώσω την ένατη θέση που πήρα πέρυσι», είπε ο τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης.
Κανένας νικητής του Tour έχει κερδίσει αυτή την κλασική, μετά από τον Bernard Hinault το 1981. Το Paris-Roubaix φέτος λαμβάνει χώρα στις 12 Απριλίου και ο διευθυντής της Team Sky, Σερ Ο Dave Brailsford, δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα θα εργαστούν σκληρά για να έχει ο Wiggins ένα επιτυχημένο κλείσιμο μαζί τους.
  πηγη:http://www.mbike.gr
Πηγή: BBC Sport    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου