Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος BMX της UCI για το 2015 είναι γεγονός

Η επίσημη πίστα για τα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BMX 2015 της UCI στο Heusden-Zolder του Βελγίου, έχει ολοκληρωθεί. Βρίσκεται στην πρώην πίστα της Formula 1 Circuit Zolder και έχει αρκετές ομοιότητες με μια πίστα αυτοκινήτων. Επίσης, πέρα από το ότι είναι μεγάλη και γρήγορη, η πίστα Supercross έχει και τρεις στροφές με τα ονόματα τριών από τις ταχύτερες BMXούδες γυναίκες στον κόσμο.

Αφού «πετάξουν» από την 8άμετρη σε ύψος εκκίνηση, οι αναβάτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πρώτη στροφή, την Buchanan Bend, που πήρε το όνομά της από την Αυστραλή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2012 και 2013, Caroline Buchanan. Αφού περάσουν το τμήμα pro, θα τους περιμένει η δεύτερη στροφή, η Pajon Curva, με το όνομα της Κολομβιανής Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Mariana Pajon. Πριν την τελευταία ευθεία είναι η τρίτη στροφή, ή Post Corner, με το όνομα της Αμερικανίδας αναβάτριας Alise Post, που ήταν 2η στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2012 και 2014 και 1η στο Pro Elite Women USABMX 2014...

Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI), οι αναβάτες και οι προπονητές των εθνικών ομάδων, όλοι από την πλευρά τους, είχαν κάτι να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της πίστας για να εξασφαλιστεί ότι πληροί τα υψηλότερα πρότυπα.
Ο υπεύθυνος BMX της UCI Kevin MacCuish σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη πίστα θα μας χαρίσει συναρπαστικούς αγώνες. Είναι μεγάλη και απαιτητική και σίγουρα θα δούμε εξαιρετικά γρήγορη και θεαματική οδήγηση. Οι τρεις τελευταίες εκδόσεις των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων BMX της UCI πραγματοποιήθηκαν σε πιο compact, εσωτερικές πίστες, έτσι το 2015 θα προσφέρει ένα διαφορετικό στυλ στους αγώνες. Είναι συναρπαστικό που θα επιστρέψει σε υπαίθριο χώρο.»
Ορισμένα γεγονότα και στοιχεία:
• 380μ μήκος διαδρομής
• Ράμπες εκκίνησης 8μ. από σκυρόδεμα και 5μ. από πλάκες
• 2 ξεχωριστά τμήματα pro στον 1η και στη 2η ευθεία
• Ασφάλτινο χείλος για το άλμα εκκίνησης, τόσο για τα 8μ, όσο και για τα 5μ.
Οι αναβάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν την πίστα σε συνθήκες αγώνα στον 1ο και 2ο Γύρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου BMX της UEC από τις 3 μέχρι τις 5 Απριλίου, 2015 στο BMX Zolder. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BMX 2015 της UCI θα λάβει χώρα από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου.

Πηγή: UCI
http://www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου