Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

11+3 Συμβουλές για τις τέλειες διακοπές με ποδήλατο



Γιορτινές μέρες έχουμε και αποφασίζετε να πάτε διακοπές παίρνοντας μαζί και το πολυαγαπημένο σας ..ποδήλατο. Καταπληκτική ιδέα!
Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να οργανωθείτε κατάλληλα και να κάνετε το ταξίδι σας πιο ευχάριστο:


Χρήσιμα εργαλεία, αντικείμενα και ιδέες
1.       Παγούρι-κρυψώνα
Εννοείται ότι θα πάρετε μαζί σας παγούρια, αλλά για μην τα κουβαλάτε άδεια και πιάνουν χώρο τζάμπα, βάλτε μέσα διάφορα χρήσιμα μικροπράγματα όπως τζελάκια, ηλεκτρολύτες σε σκόνη ή ταμπλέτες, πολυεργαλεία, κλπ.
2.       Βαλβίδα επιμήκυνσης ή μετατροπής στομίου (αντάπτορας)
Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μια βαλβίδα επιμήκυνσης ή μετατροπής του στομίου ακόμη κι αν θεωρείτε ότι δεν το χρειάζεστε. Κάποιος άλλος μπορεί να το χρειαστεί και βέβαια, αν καβαλάτε κούρσα, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρείτε κάποιο βενζινάδικο όπου μπορείτε να φουσκώσετε τα ελαστικά σας με τη βοήθεια του ειδικού αντάπτορα.
3.       Τρόμπα δαπέδου

Το σούπερ απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο ή μέσα στη θήκη μεταφοράς του ποδηλάτου σας, αφού πρώτα το τυλίξετε με την κατάλληλη συσκευασία για να μη χτυπάει το πολύτιμο carbon σας!
4.       Βάλτε τα σε σακουλάκια
Ένας καλός ποδηλάτης, είναι ο οργανωμένος ποδηλάτης! Προμηθευτείτε λοιπόν σακουλάκια που κλείνουν από το σουπερμάρκετ ή χρησιμοποιήστε τις υφασμάτινες τσάντες από τους προηγούμενους αγώνες σας για να χωρίσετε τα ποδηλατικά σας ρούχα: τα μπλουζάκια σε μια τσάντα, τα κολάν σε άλλη, οι κάλτσες και τα ισοθερμικά σε άλλες.
Έτσι, θα έχετε τα πάντα σε τάξη και δε θα ψάχνετε να βρείτε αυτό που θέλετε μέσα σε μια τεράστια τσάντα.
Επίσης, σε σακουλάκια μπορείτε να αποθηκεύετε και τα άπλυτα ρούχα σας μέχρι να επιστρέψετε...

5.       Γάντια μιας χρήσης (χειρουργικά)

Είτε θέλετε να βάλετε λιπαντικό στην αλυσίδα σας, ή να απλώσετε μια κρέμα στο δέρμα σας (θερμαντική ή ψυκτική αλοιφή για παράδειγμα), ένα ζευγάρι γάντια latex σε κάθε προπόνηση θα διατηρήσουν τα χέρια σας πεντακάθαρα.
6.       GPS παλαιάς σχολής
Έχετε κατεβάσει τη σούπερ εφαρμογή gps για κινητά, αλλά μπορούν να συμβούν τόσα πολλά όταν βγαίνετε για προπόνηση με το ποδήλατο… Γιατί να μην έχετε μαζί σας έναν ωραιότατο χάρτη της περιοχής που θα κινηθείτε; Είναι σίγουρο ότι θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείτε κι επιπλέον, θα σας δώσει μια μεγαλύτερη και πιο κατανοητή εικόνα από εκείνη του smart phone σας.
7.       Σκεφτείτε τη βροχή & το κρύο
Φτιάξτε μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα για τις βροχερές ή ψυχρές ημέρες: αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καλύμματα παπουτσιών, γάντια, κορδέλα για τα αυτιά κι ένα καπελάκι με σκίαστρο για να μην σας έρχεται η βροχή στο πρόσωπο.
8.       Πιείτε ..μαζί με νερό

Μέρες που είναι, μην ξεχνάτε να μείνετε ενυδατωμένοι: Για κάθε μπύρα ή ποτήρι κρασί, πρέπει να πιείτε κι ένα ποτήρι νερό.
9.       Βάλτε σημάδι στη σέλα σας
Επειδή για τη μεταφορά βγάζουμε ή απλά χαμηλώνουμε τη σέλα του ποδηλάτου μας για να χωρέσει, φροντίστε να έχετε σημαδέψει με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο το παλουκόσελο στο σημείο που βάζετε τη σέλα σας.
10.   Κρατηθείτε..
Την πρώτη μέρα του ταξιδιού σας και αφού φτάσετε στον τελικό σας προορισμό, μην κάνετε δύσκολη προπόνηση. Κρατείστε τις δυνάμεις σας για τις επόμενες μέρες που δε θα έχετε και την κούραση του ταξιδιού.
11.   Mέτρον άριστον
Πάντα να ακολουθείτε τον κανόνα του 80%: Επειδή δεν ξέρετε τις ιδιαιτερότητες των δρόμων και επειδή ένα απλό ατύχημα μπορεί να σας κοστίσει ολόκληρες τις διακοπές σας, να οδηγείτε μόνο στο 80 τοις εκατό των ορίων σας, τόσο όσον αφορά τις δυνάμεις σας, όσο και τις τεχνικές σας ικανότητες.

Ταξίδι με το αεροπλάνο
  • Αποσκευές
Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, ελέγξτε να μην έχετε εργαλεία στις χειραποσκευές σας κατά την πτήση. Τώρα, αν έχετε μόνο μια χειραποσκευή, μην έχετε μαζί σας τρόμπα, κλειδί ή κάποιο πολυεργαλείο μεγαλύτερο από 15 εκατοστά.
  • Τα απαραίτητα μαζί σας
Επειδή δεν είναι σπάνιο να καθυστερήσουν οι αποσκευές σας, καλό είναι να έχετε πάντα στις χειραποσκευές σας τα παπούτσια, τα πετάλια σας και το κράνος, αν υπάρχει χώρος. Μπορεί να μην έχετε ρούχα να αλλάξετε, αλλά τουλάχιστον δε θα χάσετε την προπόνηση!

Και τέλος…
  • Μην ξεχάσετε τη Selfie
Σταματήστε και φωτογραφίστε τον εαυτό σας, ακόμη κι αν σας περιμένουν οι άλλοι ή μείνετε πίσω για λίγο. Μόλις τελειώσει η προπόνηση και χαλαρώσετε, θα βλέπετε τη φωτογραφία σας και θα καμαρώνετε με τα κατορθώματά σας!

Καλά χιλιόμετρα!!!
ΠΗΓΗ: http://www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου