Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Tweed Run. Ο κομψός καθρέπτης της ποδηλασίας!

Με αφετηρία το Λονδίνο πριν από 6 χρόνια και έχοντας ήδη εξαπλωθεί από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, το συναρπαστικό TweedRun έφτασε στην Ελλάδα! 
Ο πιο «κομψός» ποδηλατικός αγώνας που πρεσβεύει το στυλ και τη φινέτσα μιας άλλης εποχής, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κανένα άλλο μέρος εκτός από τις Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. λουσμένο με τη γοητεία και την καλαισθησία που αρμόζει σε αυτό το γεγονός.

 Ένας αγώνας διαφορετικός από τους υπόλοιπους, το TweedRun, δεν αφορά στην ποδηλασία όπως την έχουμε συνηθίσει...

 Οι συμμετέχοντες βάζουν τα καλά τους, μειώνουν ταχύτητα και απολαμβάνουν τη διαδρομή, συναγωνίζονται για το ποιός θα φοράει το καλύτερο vintage σύνολο, χαλαρώνουν με μυρωδάτο τσάι και χαίρονται την εξοχή απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό πικ-νικ. 
Grace Hotel SpetzesΜε το tweed ύφασμα να έχει την τιμητική του, τα vintage παντελόνια, σακάκια, μάλλινα πουλόβερ και παλτό, οι φούστες ποδηλασίας και κάπες για τις γυναίκες, και αξεσουάρ όπως παπιγιόν, φουλάρια, γραβάτες, τιράντες και τραγιάσκες, θα πρωταγωνιστήσουν καθώς στο τέλος της διαδρομής άντρες και γυναίκες βραβεύονται για το καλύτερο ενδυματολογικό σύνολο. 
Οι λάτρεις του vintage θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για το βραβείο του καλύτερου vintage ποδήλατου.
 Όσοι πάλι δεν έχουν ένα τέτοιο στην κατοχή τους τότε μπορούν να βάλουν σε πράξη τις διακοσμητικές τους ανησυχίες και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το καλύτερα διακοσμήμενο ποδήλατο.
Οι πανέμορφες αλλά και αρχοντικές Σπέτσες αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχθούν αυτό τον τόσο ιδιαίτερο αγώνα, που εξυμνεί την μόδα, την περιποίηση, την κλασσική ομορφιά αλλά και την φύση. Πόσο μάλλον το μοναδικό Ποσειδώνιο που «ντυμένο»αριστοτεχνικάμε την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του, στέκει αγέρωχο εδώ και 100 χρόνια στην πλατεία Ποσειδωνίου παραμένοντας ορόσημο για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον τόπο.
Μέσω του θεσμού του TweedRun αποβιώνονται αξίες μιας άλλης εποχής, όπως ο σεβασμός στη φύση καθώς και η απόλαυση της, η προσοχή και περιποίηση της εξωτερική εμφάνισης, το ντύσιμο με λεπτό γούστο και κομψότητα, η ευγένεια και η καλή συμπεριφορά, ενάντια στην βιασύνη και την προχειρότητα του σήμερα.
πηγη: http://www.epitrohon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου