Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Campagnolo Chorus EPS

Για τους λάτρεις της Chorus, μια σειρά που έγινε διάσημη για την ποιότητα και τις επιδόσεις της ως μηχανική, θα υπάρχει τώρα και μια ηλεκτρονική εναλλακτική που θα διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με την μηχανική.  
Η νεότερη ηλεκτρονική σειρά της ιταλικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Tullio Campagnolo είναι η Chorus EPS. Η Campagnolo έχει αφοσιωθεί στην παραγωγή των καλύτερων και πιο αποδοτικών προϊόντων για όλους τους ποδηλάτες και τύπων ποδηλάτων. Οι ηλεκτρονικές και οι μηχανικές της μεταδόσεις αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές επιλογές για την επίτευξη του ίδιου στόχου: την φανταστική και κορυφαία απόδοση.
Η ηλεκτρονική Chorus μοιράζεται πολλά από τα θετικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης μηχανικής και αντιπροσωπεύει μια πιο προσιτή έκδοση της απόδοσης που έχει συσχετισθεί με το όνομα της Campagnolo...
Την ποιότητα και την προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά τα ενσωματώνει σε ένα ηλεκτρονικό πακέτο όπως είναι το EPS.
Όσοι έχουν λατρέψει την φανταστική εργονομία της μηχανικής έκδοσης, θα εκτιμήσουν την ανάλογη μανέτα ErgoPower και επιπλέον τώρα με την βελτιωμένη τοποθέτηση του λεβιέ ταχυτήτων που μετατοπίζεται με τον αντίχειρα, που γίνεται πιο προσιτός ανεξάρτητα την θέση των χεριών πάνω στο τιμόνι. Οι μανέτες από ανθρακονήματα προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση, μέγιστη ακαμψία και μικρό βάρος ακριβώς όπως και στην μηχανική σειρά.
Η Chorus EPS υπερηφανεύεται για μια εσωτερική μονάδα EPS V2 που είναι μια όμορφη κατασκευή με όλα τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών αλλαγών εκτός από του ότι δεν φαίνεται πάνω στο ποδήλατο. Η εσωτερική μονάδα βελτιώνει επίσης την ακεραιότητα του συστήματος με την τοποθέτηση του επεξεργαστή EPS και της μονάδας ισχύος εσωτερικά, προστατεύοντας τα από πιθανές φθορές από εξωτερικά στοιχεία.
Οι απόδοση της στις αλλαγές ταχυτήτων είναι ακριβώς ίδια με τα ελαφρύτερα αδέλφια της, την Record και Super Record κάνοντας την κατάλληλη για αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο εξαιρετικά ισχυρός μηχανισμός στους εκτροχιαστές είναι ικανός να παράγει ροπή σε επίπεδα χωρίς αντίπαλο και εγγυάται ακριβές και αποτελεσματικές αλλαγές ανεξάρτητα τις συνθήκες ή τις περιστάσεις. Οι ισχυροί μηχανισμοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ακόμα και κάτω από μεγάλο φορτίο με λάσπη και βρωμιά. Με αδιάβροχη προστασία IP67 για όλο το σύστημα η μόνη προστασία που θα χρειαστεί στην βροχή είναι μόνο για τον αναβάτη.
Ο εντελώς νέος σχεδιασμός του δισκοβραχίονα είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά χαρακτηριστικό της Chorus EPS. Έχει το σχήμα της αράχνης με τα 4 πόδια, μια ενιαία βάση για να ταιριάζει κάθε δίσκος από τον κλασικό 53/39 μέχρι τον κόμπακτ 50/34. Είναι παρελθόν πια οι μέρες που υπήρχε ένα ειδικό μοτίβο για κάθε δίσκο και πλέον δεν θα είναι υποχρεωτικό με κάθε αλλαγή δίσκων, από τον παραδοσιακό σε κόμπακτ και αντίστροφα, να αντικαθίσταται και ο δισκοβραχίονας. Το νέο πρότυπο θα επιτρέπει για όλους τους δίσκους 53/39, 52/36 και 50/34 να βασίζονται στον ίδιο δισκοβραχίονα. Η εναλλαγή μεταξύ των δίσκων είναι τόσο εύκολη όσο η αλλαγή 8 βιδών και των δύο δίσκων.
Ο νέος σχεδιασμός του δισκοβραχίονα το κάνει πιο σκληρό και εξαιρετικά άκαμπτο από τις προηγούμενες εκδόσεις. Θα είναι διαθέσιμος σε μήκη 170, 172,5 και 175 χιλιοστά μήκος καθώς και στους τρεις συνδυασμούς δίσκων 50/34, 52/36 και 53/39.
πηγη: http://bikesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου