Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 3ο και 4ο αγώνα του Cyclingspot Mountain Bike Cup

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τους δύο αγώνες του Cyclingspot Mountain Bike Cup το οποίο διοργνώνεται στο Πλατανόραμα Ζαγκλιβερίου το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου
Το κύπελλο, που ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου έχει σαν στόχο να αναδείξει τον πιό ολοκληρωμένο αναβάτη μέσα από πέντε διαφορετικά αγωνίσματα cross country. Στις καινοτομίες του κυπέλλου είναι η βράβευση των αθλητών σύμφωνα με τις κατηγορίες που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας, δηλαδή ανά πενταετία έως και την ηλικία των 60 ετών, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει και κατηγορία για αθλητές μεγαλύτερους των 60 ετών.
  Μετά απο τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης και το Ολυμπιακό XC, σειρά έχουν το αγώνισμα του αποκλεισμού ή eliminator και η σκυταλοδρομία 4 ωρών με ζευγάρια...

Ο αγώνας του eliminator θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαΐου σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή 800 μ., μέσα στο Πλατανόραμα, στην οποία ολοι οι αθλητές θα διαγωνισθούν αρχικά σε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και στην συνέχεια οι 64 καλύτεροι αθλητές – αθλήτριες απο αυτούς θα διαγωνισθούν σε 16 τετράδες. Απο κάθε τετράδα προκρίνονται σε κάθε φάση οι δύο καλύτεροι αθλητές έως ότου φθάσουν στην τελική τετράδα δηλαδή τον τελικό. 
Η σειρά τον αθλητών στην ατομική χρονομέτρηση θα είναι σύμφωνα με την βαθμολογία τους στο κυπέλλου, με τον καλύτερο αθλητή να ξεκινάει τελευταίος, ενώ οι αθλητές που θα δηλώσουν για πρώτη φορά στους αγώνες του κυπέλλου θα χρονομετρηθούν πρώτοι. Αγώνας eliminator θα διεξαχθεί και για τους αθλητές μικρών κατηγοριών στην ίδια ακριβώς διαδρομή και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.
  Την επόμενη ημέρα, 1 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας σκυταλοδρομίας 4 ωρών για ζευγάρια σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες αυτές των ανδρών , γυναικών, μικτού με συμμετοχή ενός άνδρα και μιας γυναίκας, των Masters, όπου το άθροισμα των ηλικιών και των δύο αθλητών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 80 ετών και τέλος των Gran Masters, όπου το άθροισμα των ηλικιών και των δύο αθλητών να είναι μεγαλύτερο των 100 ετών. Ο αγώνας θα γίνει σε κυκλική διαδρομή μήκους 4 χιλιομέτρων στην οποία καθ όλη την διάρκεια του αγώνα επιτρέπεται μόνο σε έναν αθλητή από κάθε ομάδα να βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου. Αλλαγή μεταξύ αθλητών μίας ομάδας γίνεται μόνο στον προκαθορισμένο χώρο αλλαγών, ενώ σε κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να επιλέξει την τακτική της κατά την διάρκεια του αγώνα και να κάνει απεριόριστο αριθμό αλλαγών μεταξύ των αθλητών της. Νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει το μεγαλύτερο αριθμό στροφών μετά το κλείσιμο των 4 ωρών. Μεταξύ τωνομάδων που θα καλύψουν τον ίδιο αριθμό στροφών, νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που έχει τον μικρότερο χρόνο.
    Πριν από τον αγώνα ανεξαρτήτων θα υπάρξει και διασυλλογικός αγώνας για τις μικρές κατηγορίες αθλητών στα πλαίσια του CYCLINGSPOT JUNIOR MOUNTAIN BIKE CUP, στις οποίες οι μικροί φίλοι του αθλήματος θα διαγωνιστούν στο αγώνισμα του XCO στην ίδια διαδρομή, με τις κατηγορίες Μίνι μικρών και μεγάλων αλλά και τις Πανκορασίες να κάνουν μία στροφή, ενώ την κατηγορία των Παμπαίδων να κάνει δύο στροφές.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σάββατο 31 Μαίου
15.30-16.00 Εγγραφές
                16.30 Εκκίνηση αγώνα ατομικής χρονομέτρησης
                18.30 Εκκίνηση φάσης των 64
                 20.30 Απονομές επάθλων
Κυριακή 1 Ιουνίου
9:00-10:00 Επιβεβαίωση συμμετοχής – παραλαβή αριθμού ποδηλάτου.
10:00 Εκκίνηση αγώνα XCO για αθλητές μικρών κατηγοριών
11:30 Εκκίνηση αγώνα 4 ωρών
15:30 Δυνατότητα τελευταίας αλλαγής μεταξύ των ομάδων.
16:00 Απονομή επάθλων

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο αγώνες του Cyclingspot Mountain Bike Cup μπορείτε να έχετε στην αντίστοιχες προκήρυξεις που βρίσκονται στο www.cyclingnews.gr ή και στο facebook στις προσεχείς εκδηλώσεις του Cyclingspot, https://www.facebook.com/Cyclingspot/events

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου