Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Tom Boonen vs Fabian Cancellara

Tom Boonen vs Fabian Cancellara
Είναι οι δύο αναβάτες που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στα κλασικά μονοήμερα της βορειοδυτικής Ευρώπης, συνδυάζοντας ο κόσμος τα ονοματά τους με τους δημοφιλέστερους ποδηλατικούς αγώνες όπως το Paris- Roubaix, το E3 Harelbeke και το Tour of Flanders. 
Αυτό που λείπει τα τελευταία χρόνια από τους αγώνες αυτούς που χαρακτηρίζονται από τις πλακόστρωτες διαδρομές, τις σκληρές μικρές ανηφόρες, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι η μάχη επί ίσοις όροις ανάμεσα στους δύο (ίσως) από τους καλύτερους ποδηλάτες των μονοήμερων όλων των εποχών...


Το 2013 ο κυρίαρχος των αγώνων αυτών ήταν ο Cancellara με τον Boonen να τραυματίζεται από μία πτώση στο Gent – Wevelgem χάνοντας στην συνέχεια το Paris- Roubaix και το Tour of Flanders. Παρόμοιο σκηνικό υπήρχε και το 2012 με αντίστροφή ρόλων, ο Boonen πρωταγωνιστούσε ενώ ο Cancellara τραυματιζόταν στο Paris- Roubaix.
Οι δυο τους κατέχουν τις εφτά νίκες τα τελευταία εννέα έτη στο Paris–Roubaix με τον Boonen να έχει τις τέσσσερις και τον Cancellara τις τρεις νίκες.
Tom Boonen
Οι επιτυχίες όπως οι πέντε πρώτες θέσεις στο E3 Harelbeke (2004-05-06-07, 2012), από τρεις στους αγώνες Gent Wevelgem (2004, 2011-12) και Tour of Flanders (2005-06 , 2012) και οι τέσσερις νίκες στο Paris–Roubaix (2005, 2008-09, 2012) έχουν ονομάσει τον Βέλγο ποδηλάτη ως έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών. 
Ο μοναδικός αυτός σπρίντερ έχει φτιαχτεί για να υπερέχει στην κακοκαιρία και στις απαιτητικές λιθόστρωτες διαδρομές του Βελγίου και της Γαλλίας όπου έχει πρωταγωνιστήσει. 
Οι τακτικές που έχει ακολουθήσει για να κερδίσει τέτοιου είδους αγώνες είναι πολλές, από το να οδηγήσει ένα μικρό γκρουπ στο τελικό σπριντ μέχρι και να οδηγήσει μετά από επίθεση “solo” τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα, ακόμα και για περισσότερα από 50χλμ όπως όταν κέρδισε το 2012 στο Paris–Roubaix.
Fabian Cancellara
Ο Σπάρτακος ήταν αυτός που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας το 2013 με τις εντυπωσιακές του νίκες στα πλακόστρωτα των E3 Harelbeke, Tour of Flanders και Paris–Roubaix σε μία επανάληψη της σεζόν του 2010. Ο Ελβετός ποδηλάτης, σε κρίσιμούς αγώνες είχε να αντιμετωπίσει αρκετούς αναβάτες που δεν σταματούσαν να τον ακολουθούν καθώς η πάγια τακτική του Cancellara ήταν να αποσπάται από το γκρουπ στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Οι τρεις νίκες στο Paris–Roubaix (2006, 2010, 2013) τον έχουν φέρει ένα βήμα πριν γραφτεί το ονομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ποδηλασίας καθώς θα γίνει ο τρίτος ποδηλάτης που θα έχει τέσσερις νίκες μετά τους Roger De Vlaeminck και Tom Boonen.
Όνομα: Fabian Cancellara
Ημ.Γέννησης: 18 Μαρτίου 1981
Ύψος: 1.85μ.
Βάρος: 82kg
Ομάδα: Trek Factory Racing
Όνομα: Tom Boonen
Ημ.Γέννησης: 15 October 1980
Ύψος: 1.92μ.
Βάρος: 82kg
Ομάδα: Omega Pharma-Quick Step

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου