Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ο πρώτος αγώνας Enduro Mediterraneo της Ξάνθης...

Ο αγώνας της Ξάνθης ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους ‘Ελληνες αλλά και του ξένους αγωνιζόμενους. 
Τα μονοπάτια της Ξάνθης μάγεψαν τους αναβάτες και ο καιρός φρόντισε ώστε το τερραιν να είναι ιδανικό με αρκετές εναλλαγές κατα την διάρκεια του διημέρου.

127 αθλητές στο σύνολο δήλωσαν συμμετοχή, 21 Βούλγαροι, 4 Γερμανοί, 1 Γάλλος, 1 Ιταλός «Alessio», και όλοι οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την διεθνή χαρακτήρα που αρχίζει και παίρνει το Enduro Mediterraneo, γεγονός που μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε απο εδώ και στο εξής. Παρά τις 127 εγγεγραμένες συμμετοχές,  105 αγωνιζόμενοι πήραν εκκίνηση στην PS1, ενώ μπόρεσαν να ολοκληρώσουν και τις 4 ειδικές του αγώνα μόνο οι 99.

Οι χρόνοι για την μετάβαση απο την μία ειδική στην άλλη αποδείχτηκαν λίγο σφιχτοί γεγονός που δημιούργησε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα βελτιώσουμε στις επόμενες διοργανώσεις...

 Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμεο του  uplift την ημέρα του Σαββάτου κάτι που ρητά είχαμε απαγορεύσει στους κανονισμούς. Το λυπηρό είναι πως η παράβαση αυτή έγινε απο Έλληνες αναβάτες κάτι που δυσαρέστησε τόσο όλους τους υπόλοιπους Έλληνες αλλά και του ξένους ιδιαίτερα. Η αναβάτες έλαβαν προειδοποίηση και απο τους 2 race coordinators και το φαινόμενο αυτό δεν επαναλήφθηκε την ημέρα του αγώνα. Δεσμευόμαστε λοιπόν να εντείνουμε και να αυστηροποιήσουμε τις ποινές ακόμη και στις ημέρες της προγραμματισμένης προπόνησης για να κρατήσουμε το πνεύμα του Enduro MTB άθικτο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα είδαμε μια σταθερή επικράτηση του Ανδριώτη μέχρι και την 3η Ειδική Διαδρομή του αγώνα με διαφορά 43 sec απο τον Λαμπρακόπουλο, ενω ο Βούλγαρος Ivan Kolev ήταν σταθερός στην 3η θέση με τον Βαγγέλη Καββάδα στην 4η θέση. Ένα σκασμένο λάστιχο για τον Ανδριώτη ήταν αρκετό για τον ρίξει στην 3η θέση γενικής για το τέταρτο και τελικό σκέλος του αγώνα τερματίζοντας 41ος στην 4η Ειδική Διαδρομή. Ο σταθερός αναβάτης Νώντας Λαμπρακόπουλος απο την Velocity Bikes αποδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου της φετινής σειράς του Enduro Mediterraneo. O Ivan Kolev τίμησε την ομάδα του Ram Bikes κατακτώντας την 2η θέση γενικής, ενώ ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης αρκέστηκε στην 3η θέση με μόλις 9 δευτερόλεπτα απο τον Λαμπρακόπουλο.  Ο Βαγγέλης Καββάδας που τερμάτισε 5ος στην πρώτη ειδική, κατάφερε απο την 2η ειδική και μετά να κρατηθεί σταθερός στην 4η θέση. Αξιοσημείωτο είναι βέβαια πως οι 5 στου 10 πρώτους νικητές είναι Βούλγαροι, γεγονός που μας δείχνει το επιπεδό της γειτονικής μας χώρας.

Στη κατηγορία γυναικών επικράτησε η αθλήτρια downhill Ειρήνη Μαυράκη, με την Ani  Georgieva  στη δεύτερη θέση και την Νίκη Τσάλλου απο την Θεσσαλονίκη στην τρίτη θέση. 7 γυναίκες πήραν μέρος, στοιχείο ρεκόρ για την δική μας διοργάνωση, ενώ οι 2 απο τις 7 δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω δυσκολίας του αγώνα.

Οι Junior αυτή τη φορά ήταν μόνο 3 αλλά ο ανταγωνισμός σκληρός. Ο Αλατζογιάννης τερμάτισε πρώτος Junior στην PS1, με τον Χανιόγλου 2ο και τον Ζαμπέλη τρίτο. Ο τρελοΖαμπέλης όμως έκανε τα μαγικά του και αμέσως στη επόμενη ειδική πήρε το προβάδισμα, κρατώντας το ώς τον τελικό.

Στην hardtail κατηγορία είδαμε 10 συμμετοχές, μία εκ των οποίων και γυναίκα. Ο Σαρακηνός Μίλτος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να επικρατήσει απο την αρχή ως το τέλος του αγώνα έναντι του 2ου Γιάννη Κορφιάτη. 3ος στην κατηγορία ο Βούλγαρος Orlin Ivanon.

Αποτελέσματα

General Classication

1.  LAMPRAKOPOULOS Nontas

2.  KOLEV Ivan

3.   ANDRIOTIS Kon/nos

4.   KAVVADAS Vangelis

5.   KRUMOV Bobi


Category Men

1.  LAMPRAKOPOULOS Nontas

2.  KOLEV Ivan

3.  ANDRIOTIS Kon/nos

Category Women

1.  MAVRAKI Erini

2.  TOMEVA Ani-Georgieva

3.  TSALLOU Niki

Category Junior

1.  ZABELIS Marios

2.  ALATZOGIANNIS Alexandros

3.  XANIOGLOU Kostas

Category Hardtail

1.  SARAKINOS Miltos

2.  KORFIATIS John

3.  KOYCHEV Orlin-Ivanov


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας που κάνουν αυτή την σειρά αγώνων πραγματικότητα.  
Αναλυτικότερα αποτελέσματα θα βρείτε στη σελίδα http://moto-live.info
Φωτογραφίες του αγώνα θα βρείτε ΕΔΩ.: http://enduromediterraneo.com/portfolio-item/2014-photo-xanthi/

Περισσότερα νέα για τους επόμενους αγώνες θα βρείτε ΕΔΩ. :http://enduromediterraneo.com/el/
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον αγώνα της Στενής στις 28-29 Ιουνίου. 
Μεχρι τότε, καλές προπονήσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου