Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Άλματα με full suspension

Τα άλματα με ποδήλατα διπλής ανάρτησης μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι αφού οι αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής θα μας σώσουν από μια άτσαλη προσγείωση και αν κάτι πάει στραβά. Βέβαια μπορεί να συμβεί και το αντίθετο αν δε χρησιμοποιήσουμε σωστά τη διαδρομή των αναρτήσεών μας.
Με τα σωστά βήματα θα πάμε ψηλά, μακριά και ίσια.Ο γενικός κανόνας που ισχύει για τη ρύθμιση των αναρτήσεων είναι γρήγορη επαναφορά μπροστά και επαναφορά λίγο πιο αργή από μπροστά στο πίσω μέρος.
Για να τα καταφέρουμε σωστά γυρνάμε το συνήθως κόκκινο διακόπτη που βρίσκεται στη δεξιά μπουκάλα στο τέρμα της γρήγορης επαναφοράς, όπου θα παρατηρήσουμε ότι η ανάρτηση δουλεύει πιο ζωηρά και από εκεί ρυθμίζουμε μερικά κλίκ προς το αργό (2 εως 4) 
Αφού είμαστε σωστοί ρυθμιστικά για το άλμα
Αυτό που πρέπει να συμβεί για να απογειωθούμε σωστά είναι να έχουμε εμείς και όχι η απογείωση τον έλεγχο της συμπίεσης των αναρτήσεων.
Έτσι, πλησιάζοντας η μπροστινή ρόδα στην απογείωση, πρέπει να πιέσουμε το ποδήλατο προς το έδαφος και να τραβήξουμε  συγχρονισμένα με το πότε μας πετάει το άλμα.
Σκεφτείτε ότι η απογείωση είναι ευαίσθητη και πρέπει να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρα από πάνω.
Αν πλησιάσουμε χωρίς να έχουμε τον έλεγχο, τότε η κλίση του εδάφους θα πιέσει το ποδήλατο και οι αναρτήσεις θα μας πετάξουν αλλού και αλλιώς.
Στον αέρα, η θέση μας πάνω στο ποδήλατο θα ρυθμίσει πώς θα προσγειωθούμε..


Για να έχουμε μια σωστή προσγείωση και να φτάσουμε σε αυτή πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε και μακριά.
Σε αυτό μας βοηθάει η ταχύτητα η οποία είναι φίλος μας αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Ισορροπώντας με το σώμα προσπαθούμε να προσγειωθούμε με τις 2 ρόδες στο έδαφος. Προτιμάμε να σκάσουμε πρώτα με την πίσω γιατί με λίγο φρένο θα γλυτώσουμε εύκολα το καπάκι.
Αν προσγειωθούμε με την μπροστά ο θεός βοηθός. Άρα καταλαβαίνουμε ότι η περιοχή που παίζουμε είναι από τη σέλα και πίσω.
Πριν ακουμπήσουμε στο έδαφος είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε την προσγείωση, κάνουμε τις λιγότερες κινήσεις που χρειάζεται (ακούς Σίμο;) και απαλά λυγίζουμε άκρα. Χρειάζεται πολλή προπόνηση και να ξεκινήσουμε με μικρά άλματα για να είμαστε σωστοί και να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο.
πηγη www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου