Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΘΑΣΟΥ 2014 26-27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και η οργανωτική ομάδα ΜΤΒ THASSOS team, σας προσκαλούν στην Θάσο, στις 26-27 Απριλίου2014, προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ποδηλατικά δρώμενα με το καθιερομένο πλέων ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑΣΟΥ. 
Με αφορμή αυτή την πρώτη επιτυχημένη δεκαετία και θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί την συσσωρευμένη εμπειρία όλων αυτών των ετών,αλλά και τις τάσεις της εποχής στο χώρο των αθλημάτων βουνού, η φετινή διοργάνωση αποφάσισε την πραγματοποίηση ταυτόχρονα με τους δύο κλασικούς αγώνες ποδηλασίας, ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ (ΜΤΒ THASSOS CUP) 58 χιλ. και τον ασφάλτινο ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ (THASSOS TOUR) 95χιλ, έναν Μαραθώνιο ορεινού τρεξίματος, με την ονομασία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΥΨΑΡΙΟΥ (YPSARION MARATHON) 42 χιλ. περίπου.
Η ώρα να αποκτήσει η Θάσος τον δικό της μαραθώνιο έχει έρθει! Μετά από απαιτήσεις πολλών αθλητών, ένας διεθνής μαραθώνιος στη φιλοσοφία των sky running αγώνων της Ευρώπης θα γίνει πλέων πραγματικότητα. ..
Το Υψάριον όρος με τους ιδιαίτερους βραχώδεις σχηματισμούς και τις πανέμορφες κορυφές του με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Θάλασσας είναι έτοιμο να φιλοξενήσει έναν απαιτητικό και σκληρό αγώνα Trail Running.
ΤΟΠΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥ - ΠΟΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 AΠΡΙΛΙΟΥ 08:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥ)
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 18:ΟΟ (ΠΑΡΑΛΊΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 12:00 5ος ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 17:00 (ΠΟΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:00 10ος MTB THASSOS CUP ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 15:ΟΟ (ΠΟΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΑΓΩΝΕΣ:

ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ (MTB)
Ο κλασσικότερος ίσως αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη β.Ελλάδα με πάρα πολλές συμμετοχές από εξωτερικό και υψηλό βαθμό δυσκολίας θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά φέτος με την εντυπωσιακή του εκκίνηση στην παραλία του Αγ. Αντωνίου το πρωί της Κυριακής.(27 Απριλίου).Η γνωστή διαδρομή των 58χλμ και των 1500μ ανάβασης παραμένει η ίδια και φέτος με δύο μεγάλες αναβάσεις στις κορυφές του Τρικόρφου καθώς και το απολαυστικό κατηφορικό μονοπάτι 10 χλμ. ως τον τερματισμό στην παραλία του Ποτού. Αναλυτική περιγραφή της διαδρομής και τεχνικές λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αγώνα www.mtb-thassos.com

ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ (ROAD)

Για 6η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις 12:00 το μεσημέρι το Σαββάτου (26Απριλίου) ο Λαικός Αγώνας Γύρου Θάσου, απόστασης 92 χλμ και 1200 υψομετρικών με εκκίνηση τον Ποτό. Η εντυπωσιακή κυκλική διαδρομή του γύρου καθώς και ο λαικός του χαρακτήρας, τον καθιέρωσε ως τον πολυπληθέστερο αγώνα του διημέρου με τις συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια να αγγίζουν τις 200!
 Ο αγώνας διεξάγεται υπό την επίβλεψη των κριτών ποδηλασίας της Ε.Ο.Π
Λεπτομέρειες τις διαδρομής υπάρχουν στην ιστοσελίδα τις διοργάνωσης www.mtb-thassos.com
ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΥΨΑΡΙΟΥ (ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ)
Ο Αγώνας YPSARION MARATHON θα ξεκινήσει από το πνευματικό κέντρο του Θεολόγου, το πρωί του Σαββάτου 8 η ώρα από το πνευματικό κέντρο του Θεολόγου. 
Η διαδρομή θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του Υψάριου μέσα από μονοπάτι που διασχίζει μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους με, αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου ), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’. Περνάει από την κορυφογραμμή Πρ. Ηλία- Ψαριό με μοναδική θέα και την ύπαρξη των σπάνιων δέντρων ίταμου, που είναι υπεραιωνόβια και αποτελούν μνημεία της φύσης. Στη συνέχεια φθάνει στην κορυφή του Υψάριου (1204μ.) όπου και ακολουθεί το μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου. 
Κατόπιν ανηφορίζει προς τον Καζαβητιανό Αηλιά, την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του νησιού (1100μ.). Από μονοπάτι που υπάρχει περιμετρικά του ορεινού όγκου και προς την πλευρά της Ποταμιάς καταλήγει στις παρυφές του Υψάριου όρους, όπου και o 4 χιλιομέτρων χωματόδρομος, μας κατευθύνει στα «Καγκέλια», ιστορικό μονοπάτι που παλαιότερα ένωνε το Θεολόγο με τον κάμπο της Ποταμιάς, αρχίζει η τελευταία ανηφόρα που το τέλος της καταλήγει στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, 6 χιλ. πριν τον Θεολόγο. 
Από εκεί και μέχρι την Παραλία Αγ. Αντωνίου όπου είναι και ο τερματισμός μετά από 11 περίπου χιλιόμετρα η διαδρομή θα κινηθεί στο ίδιο περίπου μονοπάτι που κινούνται και οι αθλητές του ΜΤΒ. Θα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία της διαδρομής που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και μεγάλη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες τρεξίματος.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και υψομετρικά θα ακολουθήσουν στο site του αγώνα www.mtb-thassos.com τις επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον ολοκληρωθεί η ακριβής καταμέτρηση και καταλήξουμε στα σημεία ελέγχου.
more info¨www.mtb-thassos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου