Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Για πρώτη φορά αγώνες επίδειξης ναυαγοσωστικών αθλημάτων..


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι Snowboardholics μαζί με τη N.A.B.E. θα διοργανώσουν για πρώτη φορά αγώνες επίδειξης ναυαγοσωστικών αθλημάτων

 Η ΝΑΒΕ έχοντας κλείσει 10 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει τα γενέθλια της μαζί με όλους τους μαθητές και φίλους με τους αγώνες αυτούς. Η ιδέα και η διοργάνωση ανήκει στους Snowboardholics καθώς η ιδρυτική ομάδα τους περιλαμβάνει αδελφικούς φίλους και μαθητές της ΝΑΒΕ όλη αυτή τη δεκαετία.


Λίγα ιστορικά
 Η Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος (http://www.nabe.gr) ιδρύθηκε τον Μάιο του 2003 με σκοπό να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Καθώς με το ΠΔ 23 του 2000 επαναπροσδιορίστηκε η υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη στις οργανωμένες παραλίες, έγινε απαραίτητη η δημιουργία μιας Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που στόχο έχει να οργανώσει και να επανδρώσει τις παραλίες αυτές με γνώμονα την ασφάλεια των λουόμενων.

  Η Ν.Α.Β.Ε. με τους πιο καταρτισμένους και με πολυετή πείρα εκπαιδευτές, κατόχους πτυχίων εκπαιδευτών ναυαγοσώστων από την την παγκόσμια ομοσπονδία ILS  και από την Surf Life Saving Australia, είναι έτοιμη να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει επαγγελματίες ναυαγοσώστες που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των λουομένων στις Ελληνικές παραλίες.
 Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απόκτησης του Bronze Medallion του πτυχίου ναυαγοσώστη της Αυστραλίας που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείτε να εργαστείτε και σε χώρες του εξωτερικού.
 Οι χώροι εκπαίδευσης είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας εποπτικό υλικό με αποκλειστικό σκοπό την καλύτερη κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών ναυαγοσώστων και την προετοιμασία τους για την σωστή αντιμετώπιση οποιοδήποτε περιστατικού.


Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο κολυμβητήριο της Νεάπολης και το πρόγραμμα των αγώνων θα έχει ως εξής: 

12.30 Προσέλευση των αθλητών
13.00 Προθέρμανση
14.00 Έναρξη αγώνων
18.00 Λήξη αγώνων και απονομές


Τα αγωνίσματα που θα αγωνιστούν οι αθλητές και με τη σειρά που θα διεξαχθούν θα είναι τα εξής:

100μ Ναυαγοσωστικό ελέυθερο
200μ Ελεύθερο μετ’ εμποδίων
400μ Ελεύθερο
1000μ Ελεύθερο
4 x 50μ Μικτή ομαδική (ελεύθερο/ελεύθερο βατραχοπέδιλα/ελεύθερο με σωσίβιο/ρυμούλκηση)

Στο τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει  μπάρμπεκιου.

Χορηγοί της εκδήλωσης : Drift Camera  - Έπιπλα Sidis - Egi Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου