Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

The European Cycling Lexicon

 Ο τομέας μεταφορών, ενέργειας και υποδομών (TEN) της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF), έκδοσαν ένα εικονογραφημένο, μεγέθους διαβατηρίου, φυλλάδιο.

 Αυτό περιέχει τους βασικούς όρους για την ποδηλασία, τούς διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων και για τις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας (mobility),  σε 27 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των 24 επίσημων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 Το λεξικό είναι σχεδόν απαραίτητο σε όποιον επιθυμεί να μετακινηθεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα με ποδήλατο διότι βοηθάει στην συνεννόηση σε καταστήματα ποδηλάτων, ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, σιδηροδρομικών σταθμών κ.α.

 Επίσης περιέχει πληροφορίες για τις σχέσεις ΕΕ - με τις πηγές χρηματοδότησης για την ποδηλασία και τις υποδομές ποδηλασίας, καθώς και στατιστικά στοιχεία σχετικά με ποδήλατο στην Ευρώπη και την οικονομική, την υγεία και τις περιβαλλοντικές πτυχές της ποδηλασίας.

Μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από τον ιστότοπο της Ε.Ε. εδώ και είναι χωρισμένο σε σε δύο αρχεία. Στο κυρίως λεξικό και στις πηγές χρηματοδότησης της Ε.Ε. για το ποδήλατο όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Velo-City Global 2010.

Μια εικονογραφημένη μεγέθους διαβατηρίου φυλλάδιο, το οποίο περιέχει τους βασικούς όρους για την ποδηλασία, διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων για τις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας, και καλή ποδηλατική υποδομή σε 27 γλώσσες, - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=el&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=en&tl=el&u=http://www.eesc.europa.eu/%3Fi%3Dportal.en.publications%26itemCode%3D120&usg=ALkJrhifbiV5s4i7XqsNBlJPG7_P9Jv8gQ#sthash.vMnaKACW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου