Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Shimano Steps 2015


Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία
Ο συνδυασμός των μονάδων Shimano Steps DU-E6001 και DU-E6010 με τα συμβάτα κέντρα Di2 προσφέρουν τη δυνατότητα πλήρως αυτοματοποιημένης λειτουργίας. Βασιζόμενο στο cadence και την ταχύτητα, το σύστημα Steps μεταδίδει αυτόματα το σήμα στο Di2 κέντρο για να επιλέξει την κατάλληλη ταχύτητα. Το σύστημα μειώνει προσωρινά την ένταση στην αλυσίδα κατά το πεταλάρισμα, επιτρέποντας στο κέντρο να επιλέξει την σωστή ταχύτητα. ..

Το αποτέλεσμα είνα μία εξαιρετικά ομαλή οδηγική εμπειρία, κατά την οποία ο αναβάτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την επιλογή της σωστής ταχύτητας στην μετάδοση καθώς το σύστημα επιλέγει αυτόματα την κατάλληλη. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία όταν ο αναβάτης δεν είνα συνηθισμένος σε αλλαγές ταχυτήτων ή όταν για κάποιο λόγο σταματήσει απότομα στον δρόμο.

Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία για την νέα σειρά Steps της Shimano
Η κορυφαία σειρά μετάδοσης ηλεκτρικών ποδηλάτων τώρα γίνεται αυτόματη!

Από τον Δημήτρη Κολομβάτσο
Κι εκεί που νόμιζες πως τα πράγματα είχαν ήδη προχωρήσει πολύ, ο ιάπωνας γίγαντας, το πάει ένα βήμα παρά πέρα... καθώς η Shimano μόλις ανακοίνωσε την αναβάθμιση της σειράς STEPS με καινοτομίες που εντυπωσιάζουν. Μία απο αυτές τις καινοτομίες είναι οι αυτοματοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων.
Σε συνδυασμό με το καινούργιο κέντρο Nexus-8 Di2, η λειτουργία της μετάδοσης είναι πολυ πιό σταθέρη,  αποδοτική και απροβλημάτιστη.
Άλλες βελτιώσεις της σειρας Steps είναι η καινουργία κεντρική μονάδα πληροφοριών, οι γρηγορότερες και πολύπλευρες επιλογές φόρτισης και η επιπλέον διαθέσιμη χρωματική επιλογή σε μαύρο ματ.
Έκδοση για ελαφριά χρήση οff road
H Shimano έχει κάνει τα εξαρτήματα για E-bike διαθέσιμα για χρήση και σε χωματόδρομο. Έχει εξελίξει ειδικό firmware για το σύστημα μετάδοσης που προσδίδει πιό σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά, έχει ενισχύσει την βάση της μπαταρίας για καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και έχει προσθέσει συμβατότητα για τα 11άρια οπίσθια σασμάν mtb, τα 11άρια γρανάζια με chainguard (SM-CRE60) και τις 11άρες αλυσίδες για E-bikes (CN-HG701-11).
Νεα κεντρική μονάδα πληροφοριών
Για τη δεύτερη γενιά Steps, η Shimano σχεδίασε καινούργια κεντρική μονάδα πληροφοριών. Η νέα μονάδα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη για καλύτερη ευκρίνεια. Kάτω από την οθόνη υπάρχουν δύο κουμπιά που απλοποιούν τη λειτουργία. Το ένα ενεργοποιεί τη μονάδα και το άλλο τα φώτα. Το περιεχόμενο της οθόνης είναι διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ολλανδικά).
Νέα βάση μπαταρίας και φορτιστής.
Η Shimano πρόσθεσε δύο καινούργια χαρακτηριστικά σχετικά με το φόρτισμα της μπαταρίας. Η καινούργια βάση της μπαταρίας κάνει δυνατή την φόρτιση της χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί απο το ποδήλατο. Εκτός αυτού, η Ιαπωνική εταιρεία προσφέρει ένα καινούργιο φορτιστή με διαφορετικές δυνατότητες φόρτισης. Φορτίζει το πρώτο 80% μέσα σε δύο ώρες ενώ ο συνολικός χρόνος φόρτισης παρέμεινε στις τέσσερις ώρες (για το υπόλοιπο 20%).
Νέα Νexus-8 κέντρα
Η Shimano πρόσθεσε πολλές επιλογές για το φρενάρισμα στο Nexus-8 για να ολοκληρώσει την σειρά. Στις ήδη υπάρχουσες roller brake και V-Brake επιλογές, πρόσθεσε μια coaster brake έκδοση για το κέντρο Nexus-8 Di2 και μια disc brake έκδοση τοσο για τα Di2 όσο και για τα μηχανικά κέντρα Nexus-8. Tα δισκόφρενα προσφέρουν πιό άμεση αίσθηση ενώ τα coaster brakes δίνουν πιό φυσική αίσθηση στο φρενάρισμα.
Το μέλλον στην αστική μετακίνηση
Η τεράστια επένδυση που πραγματοποιεί η Shimano στα συστήματα μετάδοσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, υποδηλώνουν το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία η οποία αναμφίβολα μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της αστικής μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις.
πηγη: http://www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου