Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η ιδανική πόλη για τους ποδηλάτες

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει ιδανική πόλη για τους λάτρεις του ποδήλατου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων που χρησιμοποιούν πια ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με το 2010.
Συγκριτικά, αναφέρει το BBC, στο Λονδίνο χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να διπλασιαστούν οι ποδηλάτες.
Ο λόγος για το Σίδνευ, όπου στην αρχή, η κουλτούρα του ποδήλατου άρχισε να καλλιεργείται με τη δημιουργία 110 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομων, γεγονός που έκανε ασφαλή την οδήγηση του δίτροχου μέσα στην πόλη. .

Η αρχή έγινε στο κέντρο του Σίδνεϋ και επεκτάθηκε το "μέτρο" και στα προάστια. Το 2030 εκτιμάται πως το δίκτυο ποδηλατόδρομων αναμένεται να φτάσει τα 200 χιλιόμετρα.
Στη συνέχεια, η δημιουργία ειδικών καφέ, δραστηριοτήτων και υποδομών για ποδήλατο ενίσχυσαν την ανάπτυξη του ποδήλατου, ενώ ακολούθησε και η καθιέρωση του Ετήσιου Ποδηλατικού Γύρου, με περισσότερα από 20 δρώμενα, περιλαμβανομένων και καλλιτεχνικών εκθέσεων.
Φέτος, για πρώτη φορά θεσμοθετείται και η Νύχτα Ποδηλάτου στο Σίδνευ, στις 25 Οκτωβρίου, θεσμός που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες ποδηλάτες απ' όλη τη χώρα, καθως προβλέπει ποδηλατοπορία 2,5 χιλιομέτρων, με ειδικό φωτισμό και εφέ οπτικά.
ΠΗΓΗ: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου