Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Freeday – tour d’ Atene



 Στους ποδηλατικούς κύκλους , όταν λες FREEDAY , το μυαλό πάει σε ένα και μόνο πράγμα : Τη μεγαλύτερη ποδηλατοβόλτα που διοργανώνεται εδώ και χρόνια στην Αθήνα , κάθε Παρασκευή βράδυ , με τη συμμετοχή χιλιάδων ποδηλατών – ποδηλατισσών . Καλύπτονται αποστάσεις μέχρι και 60 χιλιομέτρων σε κάθε γωνιά της Αθήνας και των γύρω προαστίων . Την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου , διοργανώνεται το Tour d’ Atene . Το τελευταίο αυτό FREEDAY (μετά έχει παύση λόγω διακοπών και επιστροφή τον Σεπτέμβρη ) είναι η κορωνίδα των βολτών, ο απόλυτος στόχος !
Είχαμε τη χαρά να πάρουμε μέρος για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2012) και να χαρούμε αυτή τη γιορτή της αστικής ποδηλασίας . Παρασκευή βράδυ , κάνουμε τους τελευταίους τεχνικούς ελέγχους στα ποδήλατα μας , εξοπλιζόμαστε με προμήθειες αλλά και τα απαραίτητα σύνεργα (σαμπρέλες , πολυεργαλεία , τρόμπες) και κατηφορίζουμε προς την εκκίνηση του Tour d’ Atene ...

To τour ξεκινάει όπως κάθε Freeday από το Θησείο , την πλατεία Ασωμάτων στις 22:00 . Υπολογιζόταν ότι το φετινό tour θα διαρκούσε τουλάχιστον 12 ώρες (μαζί με τις στάσεις) , πέρα από τις 10 το πρωί του Σαββάτου . Η απόλυτη πρόκληση !!!
Πάνω από 1000 άτομα ξεκίνησαν το φετινό Tour d’ Atene .  Η απόσταση που διανύσαμε συνολικά (μαζί με τη μετάβαση και επιστροφή στη βάση μας) ήταν 153 χιλιόμετρα . Η χάραξη της διαδρομής έγινε με μεγάλη προσοχή , αλλά και μέριμνα για τους λιγότερο «αθλητικούς» τύπους , έτσι ώστε να είναι εφικτή για άνδρες , γυναίκες , παιδιά , αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας λάτρεις της ποδηλασίας .
Τα ανηφορικά κομμάτια ήταν ήπια και με μικρή διάρκεια , έτσι ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή καταπόνηση για τους ποδηλάτες .
Οι στάσεις ήταν προγραμματισμένες  στα σωστά σημεία και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στους ανεφοδιασμούς (φαγητό , νερό , καφές) , ακόμη και όταν η ώρα ήταν περασμένη και σχεδόν τα πάντα ήταν κλειστά
Η διαδρομή περιελάμβανε τις παρακάτω περιοχές :  ΚΕΝΤΡΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΜΟΣΧΑΤΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΝΙΚΑΙΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΙΚΕΡΜΙ – ΣΠΑΤΑ – ΚΟΡΩΠΙ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΚΑΛΥΒΙΑ – ΛΑΓΟΝΗΣΙ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΛΙΜΟΣ -  ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΔΑΦΝΗ και ξανά ΚΕΝΤΡΟ!!!  Πιο χορταστική δε γίνεται !!!!
Το ξημέρωμα μας βρήκε να ποδηλατούμε σε παραλιακές περιοχές , λίγο πριν μπούμε στο κέντρο της πόλης όπου και θα τερμάτιζε η γλυκιά αυτή περιπέτεια .
Πάνω από 300 άτομα , κάθε ηλικίας και φύλλου ολοκληρώσαμε αυτή τη δοκιμασία  με τεράστια χαμόγελα , παρά την κούραση , έχοντας ένα και μόνο στόχο : το μπουγέλο και τα παιχνίδια στον τερματισμό !!! και έτσι ακριβώς έγινε …
Άλλο ένα Tour d’ Atene έφτασε στο τέλος του .
Άλλη μια υπέροχη περιπέτεια που ζήσαμε μαζί με φίλους , γνωστούς αλλά και άγνωστους μέχρι εκείνη τη στιγμή .
Μια εμπειρία που κάθε ποδηλάτης πρέπει να ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του . Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τους διοργανωτές αυτής της απίστευτης βόλτας και δίνουμε ραντεβού για τον Ιούλιο του 2015 στο Tour d’ Atene 7 . Ως τότε …. KEEP RIDING !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου