Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλτα στο βουνό για αρχάριους.

 Βαρεθήκαμε τις βόλτες στην παραλία και στη άσφαλτο γενικά;
 Θέλουμε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα;
Μια μίνι εξόρμηση στο δάσος του Σέιχ Σου θα μας γυμνάσει αλλά και θα μας αναζωογονήσει....

 Παίρνουμε λοιπόν το ποδήλατο μας (MTB ή Trekking, απαγορευτικά τα slick λάστιχα) και ανεβαίνουμε την Γρηγορίου Λαμπράκη με μέτωπο προς Κωνσταντινουπολίτικα.
Στην διασταύρωση με Περραιβού στρίβουμε αριστερά και μην μας τρομάζει η ανηφόρα. Αλλάζουμε σχέση ταχυτήτων και επιλέγουμε μια ελαφριά. Μόλις ανεβούμε την ανηφόρα, με την μεγαλύτερη κλίση που θα συναντήσουμε σε όλη την διάρκεια της βόλτας μας, ξεκινάει ευθεία μπροστά μας ο χωματόδρομος. Περνάμε τη γέφυρα και ξεκινάμε την εκδρομή στην φύση.....



 Ανεβαίνοντας, στα 50 μέτρα συναντάμε μια διασταύρωση και ένα παγκάκι στα δεξιά μας, στρίβουμε στον δασικό δρόμο δεξιά και συνεχίζουμε ευθεία.
Στο πρώτο ενάμισι χιλιόμετρο συναντάμε ένα παγκάκι στα δεξιά μας. Κάνουμε μια στάση και χαλαρώνουμε πίνοντας λίγο νερό και βλέποντας την πόλη από ψηλά.

 Αφού ξεκουραστούμε λίγο, συνεχίζουμε στον δρόμο που πηγαίναμε, δηλαδή ευθεία και μετά από 500 μέτρα θα συναντήσουμε άλλον ένα δασικό δρόμο στα αριστερά. Σημάδι ότι πηγαίνουμε σωστά.
 Συνεχίζουμε ευθεία και στα 600 μέτρα συναντάμε ένα παγκάκι στα δεξιά μας και αριστερά πάνω στα βράχια ένα μικρό εκκλησάκι, μια από τις πολλές εκπλήξεις που θα συναντήσουμε στο Σέιχ Σου). Πηγαίνουμε ευθεία και σε άλλα 400 μέτρα στρίβουμε αριστερά στον δασικό δρόμο.
 Κρατάμε χαλαρή σχέση πεταλαρίσματος και σταθερό ρυθμό σε 300 μέτρα και αφού τελειώσει η ανηφόρα στρίβουμε πάλι αριστερά και ποδηλατούμε για 200 μέτρα.

 Σταματάμε στην άκρη του δρόμου και απολαμβάνουμε την θέα της πόλης σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τους ήχους της φύσης. Παίρνουμε το σνακ μας και βγαίνουμε φωτογραφίες. Η ανηφόρα τελείωσε.
 Αφού ξεκουραστούμε συνεχίζουμε ευθεία. Ο δρόμος γίνεται κατηφορικός και θέλει προσοχή στην ταχύτητα. Μετά απο 3 χιλιόμετρα κατηφόρα φτάνουμε στο πυροφυλάκειο της πυροσβεστικής και κάπου εδώ τελειώνει αυτή η μίνι εξόρμηση μας.


To κείμενο συντάχτηκε από τον Δημήτρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου